Bluetech Engineering

Werken als
BIM-coördinator bij
Bluetech Engineering

Wat is een BIM-coördinator?

BIM wordt steeds meer de maatstaf voor bouwprojecten. Bovendien kent elk vakgebied een BIM-specialist. Om in een project de BIM-specialisten aan te sturen is er een BIM-coördinator.

Een BIM-coördinator is een omnipotente alleseter. Hij of zij is verantwoordelijk voor het inrichten en aansturen van het project, een vraagbaak voor het projectteam en adviseur van de klant. Een BIM-coördinator bestuurt eigenlijk het BIM-proces in een project van begin tot eind.

Wat doet een BIM-coördinator?

Een BIM-coördinator heeft een brede technische interesse en heeft een passie om zaken goed te regelen. Het hoeft ook geen betoog dat een BIM-coördinator een ster is in communiceren en onder alle omstandigheden het hoofd koel houdt.

Hij of zij is belast met uitvoerend werk zoals het adviseren over en het opzetten van BIM in een organisatie, het maken en bewaken van BIM-protocollen en het inrichten, plannen en aansturen van het proces.

Maar ook met de communicatie binnen het project en met het managen van de opdrachtgever. Ook de begeleiding van clashsessies en het dienen als vraagbaak van BIM-modelleurs behoren tot het brede takenpakket.

BIM-coördinator, iets voor mij?

Een BIM-coördinator wordt je niet zomaar. Je moet daarvoor al BIM-ervaring hebben en Revit/BIM-programma’s van buiten kennen. Verder moet je als persoon een interesse hebben voor alle techniekvelden. Daarbij is een analytische geest en het vermogen om conceptueel te kunnen denken een grote plus. Je moet ook echt een mensen-mens zijn wat inhoudt dat je helder communiceert en je mensen goed kan enthousiasmeren. Opgeteld is het nogal wat. Je moet verplicht een assessment doen voordat je aan de opleiding kunt beginnen. Als je hier niet van opkijkt en ambitieus bent, kan BIM-coördinator een mooie stap in je loopbaan zijn.

Geïnteresseerd in een BIM-job? Maak een afspraak en laat je ambitie spreken.

Opleiding tot BIM-coördinator

Eerlijk gezegd bestaat er geen klip en klare opleiding tot BIM-coördinator. Om het te worden moet je eigenlijk al ervaring hebben en je sporen verdiend. Het is een mooie job op hbo- niveau waarbij Bluetech Engineering wel het een en andere aan training en coaching kan aanbieden.

Ben jij die professional of interimmer die de vertrouwt op zijn ambitie, kom in actie en neem contact met ons op.

BIM-modelleur bij Bluetech coördinator

Als BIM-coördinator kun je naargelang je achtergrond aan de slag bij infra, civiel en utiliteitsbouw projecten. Hoe dat gaat, leggen we je graag uit. Volg je drijfveer. Een afspraak is zo gemaakt!