Bluetech Engineering

Werken als
BIM-modelleur bij
Bluetech Engineering

Wat is een BIM-modelleur?

Een BIM-modelleur ontwerpt en beheert BIM-modellen voor utiliteit en woningbouw. Tot het ontwerpen behoort tekenen, plannen, adviseren, berekenen en doorrekenen tot het takenpakket. Het rapporteren van fouten of het signaleren van clashes in het model behoren tot het beheer.

BIM-Projectteam

Overigens doet een BIM-modelleur dit niet helemaal alleen. Bijna altijd maakt een BIM-modelleur deel uit van een projectteam en een techniekteam. Die op haar beurt wordt begeleid door een BIM-coördinator. Wat alle BIM-modelleurs gemeen hebben is een brede technische interesse, een helikopterview en feeling met software.

Wat doet een BIM-modelleur?

Een BIM-modelleur heeft een heel breed takenpakket. In de fase van het opbouwen van het model is hij of zij een spin in het web. Een BIM-modelleur heeft uitvoerende taken zoals het doen van technische berekeningen, het toevoegen van data aan het model en 3D tekenen.

Functioneel Ontwerp

Maar is ook verantwoordelijk voor het vertalen van de klantbehoefte naar het functioneel ontwerp, het signaleren van afwijkingen in het model, het rapporteren en het bijsturen. Een BIM-modelleur is een alleseter die honger krijgt om zaken uit te vogelen.

BIM-modelleur, iets voor mij?

Bluetech Engineering richt zich op de infra- en utiliteitsmarkt en met name de technische kant. Voor deze markten geven wij een OPEN-REVIT-opleiding. Daarna wordt er kennis bijgespijkerd door het volgen van modulaire opleidingen die het beste bij jou passen.

BIM-opleiding

De meeste beginnende BIM-modelleurs die wij in huis hebben, worden opgeleid tot ‘Technische BIM Modelleur Revit’. De opleiding wordt verzorgd door het CAD-college en CADAC. Geïnteresseerd in een BIM-job? Maak een afspraak en laat je ambitie spreken.

Opleiding tot BIM-modelleur

Om opgeleid te worden tot BIM-modelleur moet je een technische mbo of hbo-opleiding hebben genoten. Voordat je als modelleur start moet je eerst een digitale kennistest doen. Deze wordt door ons omgezet naar een kennis overzicht.

Programma

Op basis daarvan wordt een opleidingsprogramma voor je opgesteld. Buiten deze harde eis moet je uiteraard ook de ambitie hebben om het te gaan maken. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Geïnteresseerd in een BIM-opleiding? Maak een afspraak en laat je ambitie spreken.

BIM-modelleur bij Bluetech Engineering

Onze BIM-modelleurs kunnen (na hun opleiding) bij infra, civiel en utiliteitsbouw projecten aan de slag. Bedenk wel dat het instapniveau om een Technisch BIM Modelleur Revit te worden hoog is.

Talent & Ambitie

Dus naast kennis en talent is ambitie ook een belangrijke drijfveer voor deze mooie job. Naast jong talent is er ook bij Bluetech Engineering ruimte voor BIM-professionals, interimmers en ZZP’ers.