Bluetech Engineering

Voor meer informatie neem contact met mij op.

Wat is de kracht van Building Information Modelling?

Het BIM – Building Information Model of het Bouwwerk Informatie Model – is een allesomvattend 3D digitaal bouwmodel dat gebruikt wordt om integraal samen te werken. Het BIM-model is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw.

Tijdens een bouwproject werken alle partijen vanuit het virtuele BIM-model. Pas als alle betrokkenen hun bouwmodel hebben geleverd en het BIM-model klaar is, wordt er iets besteld of uitgevoerd. Bovendien houdt het digitale model alle mutaties van het project bij. Het BIM-model zorgt ervoor dat iedereen die meebouwt exact op dezelfde pagina zitten en dezelfde taal spreken.

Waarom is BIM slim?

Het Building Information Model is ook een informatiemanagement tool bij uitstek. Alle kosten, waarden en afmetingen staan ook in het model. Zo kan tijdens het modelleren een fout snel worden gesignaleerd en verholpen. Beslissingen die van invloed zijn op de bouw kunnen door gebruik van het virtuele model eerder worden gemaakt.

Het werken met het BIM-protocol levert minder faalkosten, een kortere uitvoeringstermijn en betere kwaliteit op. Door de strakke communicatie tussen de verschillende uitvoerders kunnen de kosten goed worden bewaakt. Er is geen ruimte meer voor miscommunicatie of interpretatie met een BIM-model.

BIM bij Bluetech Engineering

BIM is booming en is de nieuwe norm in de Utiliteit, Bouw en Infra sector. Bluetech heeft voor infra en utiliteitsbouw de juiste BIM mensen in huis; BIM-specialisten, coördinatoren en modelleurs. Om de kennis van onze ervaren BIM-mers up to date te houden werken we samen met het CAD-college en CADAC. Wij leiden ook onze eigen BIM-modelleurs op met software van Itannex.

Geïnteresseerd in een BIM-job of opleiding? Maak een afspraak en laat je ambitie spreken.

BIM Kennisavond 2018

Bluetech Engineering organiseert regelmatig kennisavonden waarbij verschillende thema’s rond BIM aan de orde komen.

BIM Kennisavond over Virtual Reality

Bluetech Engineering organiseert regelmatig kennisavonden waarbij verschillende thema’s rond BIM aan de orde komen.

Op deze avond is het thema Virtual Reality in de praktijk gepresenteerd en ook uitgeprobeerd. Deelnemers konden zelf het gemak van VR binnen BIM ervaren.

BIM in de praktijk van Bluetech Engineering

Patrick vertelt je graag wat het is om voor Bluetech Engineering.als BIM professional aan de slag te zijn.

Is BIM ook iets voor jou? Vind de juiste BIM vacature voor jou.

BIM Kennisavond over Open Standaarden

Bluetech Engineering organiseert regelmatig kennisavonden waarbij verschillende thema’s rond BIM aan de orde komen.

Op deze avond is het thema Open Standaarden.