Collega’s aan het woord: Interview met Olivier Thole

In de serie ‘Collega’s aan het woord’ vertellen onze collega’s over hun werkzaamheden op uiteenlopende projecten. Deze keer het verhaal van Olivier Thole, die sinds september 2016 via Bluetech Engineering bij VolkerRail werkt, een spoorwegaannemersbedrijf. Wij vroegen hem onder andere naar zijn ervaringen tot nu toe, en hoe hij bij ons terecht kwam.

“Afgelopen juni rondde ik mijn studie technische bedrijfskunde af. Voor mij was het toen nog niet duidelijk wat ik wilde gaan doen. Via Linkedin werd ik benaderd door een aantal technische detacheerders.  Ik heb verschillende partijen gesproken en uiteindelijk gekozen voor Bluetech Engineering.  Bluetech Engineering is wat kleiner en wat mij opviel was de persoonlijke aandacht die er voor mij was. Daarnaast worden er veel activiteiten buiten het werk georganiseerd: van borrels, cursussen tot pubquizzen, dit gaf de doorslag.” Olivier wordt gekoppeld aan commercieel manager Ronald die hem helpt bij het vinden van een opdracht bij VolkerRail in Alkmaar. “Ronald was er niet alleen bij het vinden van de opdracht  maar ondersteunt mij nu nog steeds. We hebben regelmatig contact.”

Tijdens het eerste gesprek bij VolkerRail was er meteen een goede klik. “Wat ik fijn vond is dat er niet alleen is gekeken naar mijn cv, het ging erover hoe ik als persoon binnen de organisatie zou passen.”

Over zijn werk bij VolkerRail vertelt Olivier: ‘In september zou de opdracht als werkvoorbereider beginnen. Daarvoor had ik nog een vakantie naar Thailand geboekt. Na de reis ben ik begonnen en werd ik meteen in het diepe gegooid. Doordat mijn collega’s erg druk waren en weinig tijd hadden om mij te begeleiden was het begin een echte uitdaging. Er lag veel verantwoordelijkheid bij mij. Gelukkig kwam ik erachter dat ik juist goed presteer onder druk. Zo was een collega drie weken ziek en zijn werkzaamheden nam ik over. Mijn takenpakket werd enorm uitgebreid. Dit was ontzettend leerzaam, op werkgebied maar ook voor mezelf. Je leert onder druk te presteren en het beste uit jezelf te halen.”

Niet alleen begeleidt Bluetech Engineering je naar de volgende opdracht, ook wordt er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Olivier heeft dit zo ervaren: “Naast mijn werk heb ik een cursus assertiviteit gevolgd. Hier pluk ik nu de vruchten van. Want als net-afgestudeerde bij VolkerRail heeft dit mij geholpen om mijn plek binnen het bedrijf te vinden.”

Detacheren was een goede keuze voor Olivier: “Ik hou van de vrijheid en het feit dat je op projectmatige basis aan de slag kan. Dit levert afwisseling op en biedt je de kans om bij uiteenlopende bedrijven binnen te kijken. In september loopt deze opdracht af en dan is het nog niet duidelijk wat ik ga doen. Het is mogelijk dat ik nog wat langer hier blijf maar ik ben ook aan het kijken naar opleidingstrajecten via Bluetech Engineering.”

We zijn benieuwd naar de volgende stap van Olivier. Voor nu wensen wij hem veel succes bij VolkerRail! Benieuwd naar andere verhalen van Bluetech Engineering? Lees hier meer over collega’s of over projecten waar we trots op zijn.