Collega’s aan het woord: Interview met Marcel Vogel

Marcel Vogel werkt sinds september 2015 via Bluetech Engineering als Projectleider Elektrotechniek voor Alewijnse, in deze blog vertelt hij over zijn ervaringen.

“Ik kwam via LinkedIn in contact met Annemarie Looyé over een mogelijke samenwerking. Mijn functie bij een klein installatiebedrijf werd bij een reorganisatie opgeheven en ik zocht in eerste instantie een vaste baan, maar in de gesprekken met Annemarie merkte ik direct dat er veel mogelijkheden waren om via Bluetech Engineering als projectleider aan uiteenlopende projecten te werken. Hierdoor werd mijn interesse gewekt om als gedetacheerde aan de slag te gaan.

Het mooie aan mijn werk vind ik vooral dat ik op meerdere plaatsen, bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken krijg. Van middelgrote tot grote bedrijven; overal wordt op een specifieke manier met elektrotechnische projecten omgegaan en dat zorgt ervoor dat ik altijd nieuwsgierig blijf en nieuwe dingen ontdek. De mogelijkheden bij Bluetech om bij zoveel bedrijven binnen te kijken heeft mijn blik op de werkzaamheden erg verbreed.

Momenteel werk ik vooral in ziekenhuizen en zorginstellingen, en mijn projecten zijn zeer gevarieerd. Van kleine klusjes tot een complete verbouwing. Het laatste grote project waarbij ik betrokken was, is de verbouwing van de Poli Geriatrie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, waar ik verantwoordelijk was voor alles op het gebied van elektrotechniek.

Ik werk grotendeels in de omgeving van mijn woonplaats Arnhem, wat erg prettig is qua reizen. Met projecten in Nijmegen, Tiel en delen van Brabant sluit het gebied waar Alewijnse actief is mooi aan op mijn persoonlijke situatie. Maar dat kan in de toekomst uiteraard altijd veranderen.

Bij Bluetech Engineering valt me op, ondanks dat ik er nog niet heel lang werk, dat er een heel open en positieve sfeer is. Met iedereen die ik heb ontmoet kan ik goed opschieten, de benadering is altijd persoonlijk en er wordt goed naar elkaar geluisterd. Ik merk dat ik daardoor ook extra word gemotiveerd om te kijken naar opleidingen, cursussen en trainingen. Momenteel volg ik met een wisselende groep van ongeveer twaalf mensen een communicatietraining die is opgedeeld in een aantal kleine onderdelen. Erg leuk om te doen.

Ik heb nog een hoop plannen op het gebied van werkervaring en vakinhoudelijke cursussen, en ik ben continu in gesprek met Bluetech Engineering om die plannen ook daadwerkelijk te realiseren. Over een aantal weken loopt mijn huidige project af, ik ben erg benieuwd waar ik hierna aan de slag mag!”

Dank, Marcel, voor het delen van je ervaringen en succes met alle mooie projecten.