Collega’s aan het woord: interview met Arjan Toet

In de serie ‘Collega’s aan het woord’ vertellen onze collega’s over hun werkzaamheden bij Bluetech Engineering. Deze keer het verhaal van Arjan Toet, die sinds juli 2016 voor Bluetech Engineering werkt. Wij vroegen hem onder andere naar zijn ervaringen tot nu toe, en hoe hij bij ons terecht kwam.

 Arjan begon vorige zomer in een nieuwe functie, nadat hij bij zijn vorige werkgever met veel plezier als BIM-engineer en -coördinator had gewerkt. Bij Bluetech Engineering is Arjan BIM-coördinator, trainer en coach. In overleg met Bluetech Engineering kwam Arjan tot de keuze voor deze rol, die hij met zijn uitgebreide technische achtergrond goed kan invullen en waar hij elke dag wordt uitgedaagd om bij te leren en het vak naar het hoogste niveau te tillen.

“In het eerste gesprek werd al duidelijk dat Bluetech Engineering en ik dezelfde ideeën hadden over onze samenwerking. Het is belangrijk voor de rol dat je multidisciplinair bent, en mijn profiel sloot hier mooi op aan. Ik heb een technische HBO-opleiding afgerond en heb kennis van installatietechniek, elektrotechniek en sprinkler- en bouwkunde. Daarnaast ben ik al jaren bezig met BIM, waarin zoveel mooie mogelijkheden zijn. Bluetech Engineering bood mij de kans om mijn kennis te gebruiken om het BIM-team aan te sturen en met de medewerkers aan de slag te gaan om zich verder te ontwikkelen.”

Arjan werkt een aantal dagen per maand voor Bluetech Engineering als trainer en coach van het BIM-team.  “Ik vind het fijn dat mijn dagen zo zijn ingevuld dat ik genoeg ruimte in het veld doorbreng om bij te blijven en daarnaast gericht met het team kan werken. Toen ik begon waren er veel verschillen in niveaus en werkwijzen binnen het team. Ik ben bij alle medewerkers langsgegaan voor gesprekken en heb voor iedereen een persoonlijk plan gemaakt. Het is belangrijk om te weten wat je in huis hebt en kunt hier ook opdrachtgevers veel duidelijkheid mee bieden. We hebben nu een mooie grafische weergave met een database van competenties voor BIM-modelleurs.”

Naast coach en trainer is Arjan ook sparringpartner voor klanten en heeft hij veel contact met de accountmanagers voor technische inhoud. En hij is bezig met het opzetten van verschillende BIM-opleidingen, die Bluetech Engineering graag wil aanbieden. Deze opleidingen bestaan nog niet, dus dat is een mooie uitdaging. Het zou mooi zijn als hij met deze opleidingen de Nederlandse standaard kan bepalen. Arjan werkt in dit bijzondere project samen met HRM.

Wat Arjan verder wil zeggen? “Ik vind het fantastisch om overal te komen en standaarden te ontwikkelen bij opdrachtgevers. De klussen zijn leuk en uitdagend en ik word heel enthousiast van het team om me heen. Samen bouwen aan iets moois. Het is belangrijk om een goed netwerk te hebben en Bluetech Engineering zorgt er goed voor dat mensen met elkaar in contact komen en blijven. Het is een kleine wereld dus het is leuk om elkaar te kennen en ervaringen uit te wisselen. Op dit moment stort ik me helemaal op het opzetten van de opleidingen en de verschillende projecten bij opdrachtgevers waar ik mee bezig ben. Verder groeit het BIM-team heel snel, dus kwaliteit waarborgen, ontwikkeling en het delen van kennis zijn mijn speerpunten voor de toekomst.”

Dank voor het delen van je ervaringen, Arjan. We kijken uit naar de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van BIM. Meer weten? Lees andere verhalen van collega’s of bijzondere projecten van Bluetech Engineering.