Collega’s aan het woord: Interview met Bayan Saeed

PROJECT: Het ministerie van Defensie realiseert uitbreiding en renovatie van het NATO-complex aan de Oude Waalsdorperweg.

Om onze liefde voor techniek te delen, vertellen we graag over onze activiteiten. Met Bluetech Engineering komen we namelijk regelmatig op bijzondere plekken, voor bijzondere projecten. Zoals het project waar BIM-modelleur Bayan Saeed via Bluetech Engineering werkt: de uitbreiding en renovatie van het NATO-complex aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag, in opdracht van het Ministerie van Defensie. Het project sluit volgens de gemeente goed aan op de positie van Den Haag als Internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid. Wij zijn uiteraard trots dat we hieraan een bijdrage mogen leveren.

Geheimhouding

Bayan begon in 2015 bij Bluetech Engineering, waar ze via een ex-collega mee in contact was gekomen, en richt zich sindsdien volledig op BIM-modelleren. Over het project bij de NATO mag ze eigenlijk niets inhoudelijks vertellen vanwege geheimhoudingsplicht, maar ze ervaart het als een uitdagende opdracht: ”Het is zo gaaf om van begin tot eind betrokken te zijn bij een project als dit. Als E-modelleur ben ik onderdeel van een klein team van 6 mensen, waarmee ik nauw samenwerk. Samen zijn we verantwoordelijk voor het hele gebouw. Vanaf eind oktober werk ik met een W-modelleur, 4 engineers en een BIM-manager aan het definitieve ontwerp. Ik ben de enige die via Bluetech Engineering op dit technisch uitdagende project werkt, en naar verwachting wordt het in februari van dit jaar opgeleverd.”

Van elektrotechniek naar Revit

Met ruime ervaring in de elektrotechniek ontwikkelde Bayan zich tot BIM-modelleur. Na 10 jaar te hebben gewerkt bij een groot installatiebedrijf ontdekte ze BIM. Ze vond het vakgebied interessant en ging op zoek naar opleidingsmogelijkheden. Ze maakte zich de Revit-software snel eigen, ze is nog steeds ‘helemaal verliefd op het programma’ en wil graag veel meer leren. Gezien de huidige ontwikkelingen in BIM-land verwachten we dat Bayan nog heel grote stappen gaat maken.

Bayan bij Bluetech

Eerder werkte Bayan met een leuk team samen op het project P2 in Zaandam, waar we eerder al een blog aan wijdden. Ook dit was een project dat op de voet werd gevolgd door liefhebbers van state of the art techniek. “Ik had werken via een detacheringsbureau veel eerder willen ontdekken; zoveel leuke verschillende projecten en bedrijven waar je bijzondere dingen ziet en mag bijdragen aan een mooi eindresultaat. Het is ontzettend waardevol voor je netwerk en je ervaring en ik merk dat ik erg word gestimuleerd. Bluetech Engineering is een kleine, warme organisatie en dat past goed bij mij. Ik kijk dan ook erg uit naar de volgende uitdaging!”

Meer lezen over de ervaringen van onze collega’s of projecten waar we momenteel mee bezig zijn? Je vindt alles op onze blog en onze projectpagina.