Collega’s aan het woord: Interview met Bram Scholten

In de serie ‘Collega’s aan het woord’ vertellen onze collega’s over hun werkzaamheden op uiteenlopende projecten. Deze keer het verhaal van Bram Scholten, die sinds september 2016 via Bluetech Engineering werkt. Wij vroegen hem onder andere naar zijn ervaringen tot nu toe, en hoe hij bij ons terecht kwam.

“Ik werk sinds september vorig jaar als BIM-modelleur via Bluetech Engineering voor Van DAM installatiegroep in Rijssen, Twente. Mijn werkzaamheden bestaan uit het engineeren en moduleren van de technische installaties bij diverse woningbouwprojecten. Van Dam installatiegroep is een leuke opdrachtgever, waar ik elke dag met veel plezier vanuit Didam naartoe rijd. Eind januari rond ik hier mijn werkzaamheden af en dan staat het volgende project bij Van Dorp installaties in Amersfoort te wachten.”

Via een oud-collega kwam Bram in contact met Bluetech Engineering. Met zijn aanspreekpersoon, Laurent, werkt Bram nauw samen en bepaalt hij in overleg welke projecten interessant voor hem zijn: “Het is fijn om het gevoel te hebben dat er naar je wordt geluisterd en je keuzes kan maken die in lijn liggen met je eigen plannen en verwachtingen.”

Over zijn ontwikkeling vertelt Bram: “Ik begon 10 jaar geleden als elektromonteur en vanaf dat moment heb ik me steeds verder ontwikkeld. Van  elektromonteur groeide ik door naar werkvoorbereider en sinds begin vorig jaar ben ik BIM-modelleur. BIM is echt een specialisme, waar veel vraag naar is. Ik word vaak benaderd door bedrijven om bepaalde projecten in BIM uit te voeren en dat brengt een hoop diversiteit en afwisseling met zich mee. Ook al moet je soms flexibel zijn en ergens relatief snel afscheid nemen omdat het een korte opdracht is – het hoort er bij. Maar waar ik ook kom, mijn motivatie is altijd dezelfde: de klant tevreden stellen. Daar gaat het om.”

Door veel vrijheid te bieden en op een gezonde manier op zoek te gaan naar uitdagingen, werkt Bluetech Engineering hard om een omgeving te bieden waar professionals zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen. Bram leerde de organisatie in een paar maanden goed kennen en heeft zijn draai gevonden: “Door kritisch te kijken naar verschillende opdrachtgevers en op de juiste manier aandacht te geven aan hun medewerkers, werd al snel duidelijk dat Bluetech Engineering een partij is die echt geïnteresseerd is, mooie ambities heeft en waar je je mee verbonden voelt. Ik hoor het meer mensen zeggen, maar het is echt heel leuk om binnen een gemotiveerd team zeer afwisselend werk te doen en een kijkje te nemen in de keuken bij diverse opdrachtgevers. Het voelt alsof ik ondernemer ben, alsof het mijn eigen bedrijf is. Er zijn opleidingsmogelijkheden -zelf lijkt het me bijvoorbeeld heel gaaf om BIM-coördinator te worden-  en de arbeidsvoorwaarden zijn daarbij ook nog eens zeer aantrekkelijk. Wat wil je nog meer?”

Heel veel succes met je volgende opdracht, bij Van Dorp Installaties in Amersfoort! Benieuwd naar andere verhalen van Bluetech Engineering? Lees hier meer over collega’s of over projecten waar we trots op zijn.