Collega’s aan het woord: Interview met Niels van Mook

Enige tijd geleden werd ik blij verrast door een telefoontje van Niels van Mook, één van mijn collega’s en elektrotechnisch specialist. Waarom ik kippenvel kreeg van dát moment?

Dat zal voornamelijk te maken gehad hebben de timing en de boodschap. Zelf was ik nog niet zo lang in dienst en ik was zoekend naar antwoorden op vragen zoals: Wat is de ware identiteit van Bluetech Engineering? Waarom hebben onze medewerkers juist gekozen voor onze club? Waar zitten de verschillen ten opzichte van andere partijen?

Toen Niels mij belde en aangaf dat ik sprak met mijn collega Niels, moest ik even ‘schakelen’ want ik had Niels nog niet in levende lijve mogen ontmoeten. Niels belde mij met de vraag of ik hem wilde helpen bij het schrijven van een artikel over zijn ervaring met Bluetech Engineering. Als nieuwsgierige marketeer was mijn eerste vraag natuurlijk, waarom hij dat wilde? Juist dat antwoord zorgde bij mij voor kippenvel…

Niels, hoe ben je bij Bluetech terecht gekomen?
Nadat ik bij mijn vorige werkgever met een reorganisatie te maken kreeg, werd ik overspoeld door partijen en stond mijn telefoon roodgloeiend. Ik realiseerde mij dat ik als schaarste (elektro) techneut in een luxe positie zat en dat ik keuzes kon maken. Vervolgens heb ik twee bedrijven bestempeld als ‘super interessant’. De reden waarom ik uiteindelijk voor Bluetech heb gekozen ligt enerzijds in het feit dat ze enorm enthousiast, eerlijk en open naar mij waren. Daarnaast kon ik bij Bluetech een BIM REVIT opleiding volgen wat volledig bij mijn ambities past. Inmiddels heb ik een aantal BIM trainingen achter de rug en werk ik steeds beter met Revit en Stabicad in de combinatie!

Één van mijn eerste brandende vragen was: hoe onderscheid Bluetech Engineering zich? hoe kijk jij daar tegenaan?Bluetech kiest voor een heel mensgerichte aanpak, luistert naar de medewerkers en de organisatie voelt warm en familiair. Ze handelen je niet af met een standaard mailtje, maar bellen je persoonlijk op. Die persoonlijke aandacht komt ook naar voren wanneer je gewoon aan het werk bent. Ze zijn betrokken bij mijn carrière stappen, bieden cursussen en trainingen op maat, en steunen je ook nog eens privé waar nodig. Zo sluit mijn werk nu goed aan op mijn privéleven, waarin ik drie kinderen opvoed en heb ik een familievriendelijke carrière bij Bluetech.

Wat maakt jouw ervaring zo bijzonder dat je er zelf een artikel over wilde schrijven?
Ik werk nu bijna een jaar voor Bluetech en alles wat in de sollicitatie periode is afgesproken, is daadwerkelijk nagekomen. Ik werk inmiddels met BIM REVIT wat geweldig is om mee te werken en alles lijkt op zijn plaats te vallen. Ik ga elke ochtend fluitend naar mijn werk. De inzet van drie partijen (opdrachtgever, ikzelf en Bluetech Engineering) resulteert in volledige tevredenheid waardoor ik mij 100% kan en zal blijven inzetten. Ik ben van mening dat wanneer je goed wordt behandeld door een werkgever, je dit ook mag uitspreken en meegeven aan anderen.

Hetgeen wat Niels aangaf aan de telefoon over ons als organisatie, gaf mij de bevestiging dat we goed bezig zijn. Het kippenvel moment voor mij zat met name in het feit dat iemand zo tevreden en gelukkig is en zijn dankbaarheid op deze manier wil laten blijken. Ik kijk uit naar meerdere ‘kippenvel’ momenten en dank Niels voor zijn oprechtheid en medewerking.

Inmiddels heeft Niels een vast contract voor onbepaalde tijd bij Bluetech Engineering gevierd doormiddel van een heerlijke lunch met Arne Benner.