Collega’s aan het woord: Interview met Richard Witteveen

In de serie ‘Collega’s aan het woord’ vertellen collega’s over hun rol bij Bluetech Engineering. Deze keer de ervaringen van Richard Witteveen, die in mei 2016 begon als Chief Financial Officer (CFO).

Richard is al vanaf de oprichting van Bluetech Engineering zijdelings betrokken bij het bedrijf, en vorig jaar werd de samenwerking officieel. Na bij financieel detacheringsbureau Talent & Pro te hebben gewerkt als controller, vond Richard zijn plek bij Bluetech Engineering. Samen met eigenaren Arne Benner, Emile Bezemer en Ronald van Geffen werkt hij als onderdeel van het managementteam elke dag hard om het bedrijf naar het hoogste niveau te brengen.

“Ik heb inmiddels wat ervaring binnen de detachering, waar ik eerder met Emile samenwerkte in de financiële dienstverlening en IT. Het is mooi om te zien hoe de branche zich ontwikkelt en dat Bluetech Engineering daardoor personeel met veel ervaring aan zich weet te binden. Uiteindelijk maakt dat werken in de detachering voor mij interessant; het menselijke aspect. Het ontwikkelen van talent, en het bouwen aan relaties met klanten, opdrachtgevers en medewerkers.”

Binden en boeien

Door te investeren in langetermijnrelaties en een persoonlijke benadering, gelooft Richard dat Bluetech Engineering de ‘gouden combinatie’ in huis heeft: de combinatie van binden en boeien. Richard legt uit: “De grootste uitdaging is uiteraard het vinden van interessante opdrachten, waarmee we technici blijven boeien. Daarnaast wordt als detacheringsbureau van je verwacht dat je een goede werkgever bent, zodat mensen zich graag aan je binden. De grootste valkuil voor detacheringsbureaus blijft dat werknemers overstappen naar de opdrachtgever. Wij geloven dan ook dat we een warme omgeving moeten blijven bieden en zorgen met veel aandacht voor de kleine dingen dat mensen zich thuis voelen; onze laatste kerstborrel en de Pubquiz zijn daar goede voorbeelden van. En ik kijk nu al uit naar de barbecue in de zomer.”

Onderscheidend vermogen

Professioneel gezien zijn er veel ontwikkelingen gaande. Zo is BIM momenteel echt ‘booming.’ Bluetech Engineering heeft hierin een specifieke positie ingenomen. Met een combinatie van opleiding en een neusje voor de juiste opdrachten onderscheidt Bluetech Engineering zich van de markt. Richard ziet het als een persoonlijke uitdaging om deze lijn door te zetten: “Het lijkt me fantastisch als we in de toekomst op meerdere gebieden opleidingstrajecten kunnen aanbieden en daarmee een niche creëren. Kandidaten werven met iets unieks, met bijzondere opdrachten van steeds hoger niveau. In de basis staat dit al aardig, BIM is het eerste traject dat we hebben uitgezet. Het zou mooi zijn als daarna Infra en utiliteit volgen.”

Toekomstplannen

Als we Richard vragen wat verder zijn uitdagingen zijn, zegt hij: “Bluetech in omvang laten groeien en flinke stappen maken kan heel snel gaan. Dus daar zet ik me volledig voor in. Als we straks meerdere units hebben binnen Bluetech Engineering, we aan de achterkant onze efficiency nog verder hebben aangescherpt en we onze kwaliteit blijven waarborgen, ben ik een tevreden man. Zeker als we over 2 of 3 jaar nog meer specialiteiten hebben ontwikkeld en op de juiste manier blijven doorbouwen aan de toekomst. Het lijkt me heel gaaf om hier samen voor te gaan, er zijn zoveel mooie dingen te doen. Maar ik ben vooral heel trots op de stabiele lijn die we nu bereikt hebben.”

Wij zijn ook heel trots en kijken dan ook uit naar hoe de plannen zich de komende tijd ontwikkelen. Dank voor het delen van je verhaal, Richard. Meer verhalen van collega’s vind je op onze blog.