DE TOEKOMST VAN DE WERKVOORBEREIDER

Goed voorbereid: de toekomst van de werkvoorbereider

Bluetech Engineering merkte de afgelopen jaren dat klanten op verschillende manieren invulling geven aan de inhoud van de functies én rollen van werkvoorbereiders. Op basis van deze constatering deden we onderzoek bij onze bestaande relaties binnen de installatietechniek; bij totaalinstallateurs en installateurs in de elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Werkvoorbereiders zijn onmisbaar in de uitvoering van projecten. Ze vormen een belangrijke schakel in het bouwproces. Een goede voorbereiding voorkomt fouten en onnodige kosten in het proces. Omdat projecten sneller en tegen lagere kosten moeten worden gerealiseerd, is er vaak ook minder werkvoorbereidingstijd. En tijd is, zeker in de installatietechniek, geld.
De taken van de werkvoorbereider verschillen per bedrijf. Zo zien we bij grotere bedrijven een andere behoefte aan kennis en vaardigheden. Veelvoorkomende taken bij grotere installateurs in deze functie zijn: hoeveelheden uittrekken, kostprijscalculatie, offertes maken, revisies, werkinstructies, materiaallijsten, materialen bestellen, urenvaststelling, planning van monteurs en onderaannemers, signalering van meer- of minderwerk, contractenvorming, tekeningencontrole en opleverdossiers.

Bij kleinere installateurs wordt de werkvoorbereider vaak ook ingezet als calculator, engineer/tekenaar of projectleider.  Dit kan algemeen of specialistisch van aard zijn. Dit hangt af van de omvang en complexiteit van de projecten.
Uit ons onderzoek komen een aantal opmerkelijke zaken naar voren. Zo worden werkvoorbereiders vaak via training on-the-job opgeleid, aangevuld met vakspecifieke cursussen en trainingen. Onze klanten hebben het werk- en denkniveau voor de functie van werkvoorbereider op MBO+ niveau gewaardeerd, maar er is een trend zichtbaar bij grotere installatiebedrijven, die HBO werk- en denkniveau vragen voor deze functie.

Bij het bepalen van de competenties werden wij verrast door de top 5 competenties/eigenschappen waaraan de werkvoorbereider moet voldoen:

1) Afspraken nakomen;
2) Klantgerichtheid;
3) Leergierig;
4) Nauwkeurig en precies;
5) Collegiaal.

Opvallend is dat technische kennis pas op de zesde plaats komt.

Uit ons onderzoek blijkt verder dat installatiebedrijven veel gebruikmaken van een flexibele schil. Dit geldt ook voor de werkvoorbereidersfunctie. De ondervraagden geven aan bij inhuur direct inzetbare ervaren professionals in te willen zetten.
Op de vraag of het een pre is als een werkvoorbereider zijn ervaring als monteur heeft opgedaan zegt bijna elke ondervraagde dat dit de voorkeur heeft. Lang niet altijd hebben monteurs een MBO-4 of HBO-opleiding afgerond. Dit biedt ruimte voor ontwikkeling van medewerkers.

Een andere vraag die we aan de relaties stelden, is op welke vlakken zij werkvoorbereiders willen laten opleiden, waarbij ze de volgende onderwerpen in het bijzonder noemden; Integrale kostprijsberekening, verkoopprijsberekening, offertes opstellen, offertes aanvragen, onderhandelen en het productieproces.
Uit de resultaten van ons onderzoek concluderen we dat de functie van werkvoorbereider in de toekomst zeker bestaansrecht heeft. Het grote deel van de ondervraagden voorziet wel veranderingen in de functie, mede door automatisering. Toepassing van BIM in projecten maakt dat bepaalde taken zoals bijvoorbeeld engineering, calculatie en bestellingen vanuit het model kunnen worden gegenereerd. Andere ondervraagden zien een ontwikkeling waarbij een werkvoorbereider meer integraal en multidisciplinair zal worden ingezet. Een andere mogelijkheid is dat de werkvoorbereider functioneel naast de projectleider opereert en daarin ook meer een procesmatige voorbereiding van projecten doet en op vakinhoudelijke kennis stuurt. Zo wordt de werkvoorbereider naast doener ook steeds meer een denker. Een mooie ontwikkeling, waarbij we onze mensen met Bluetech Engineering graag op de goede manier ondersteunen om verder te bouwen aan de toekomst!