Op weg naar de toekomst via detachering

De volgende stap in jouw carrière

Keuzes maken op het gebied van je carrière, hoe pak je dat aan? Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging of staat op het punt je opleiding af te ronden, maar je hebt nog geen werkgever gevonden die aansluit bij jouw toekomstplannen. Met een aantal jaar werkervaring of je kersverse mbo- of bachelordiploma op zak ben je klaar om je te focussen op een leuke baan. Maar waar vind je die?

Flexibilisering arbeidsmarkt

Voor veel organisaties is het vaak minstens zo lastig om personeel te vinden dat direct inzetbaar is op hun vacatures. Voor specialistische functies zijn geen kant-en-klare opleidingen, dus bedrijven moeten zelf hun nieuwe collega’s verder opleiden en inwerken. Grote bedrijven hebben misschien wel de mogelijkheid om via hun recruitmentafdeling mensen aan te trekken en te begeleiden, de meeste kleinere bedrijven hebben niet zo’n afdeling. Maar ook de grote bedrijven lukt het niet altijd om alle vacatures in te vullen. Op sommige vacatures reageren soms wel honderden mensen, waarna een intensieve periode van werving en selectie volgt. En als je wordt geselecteerd blijft het altijd spannend of je binnen het bedrijf past en of de functie inhoudt waar je naar op zoek bent.

Detachering

Tegenwoordig geven werkgevers de voorkeur aan detacheringsbureaus. Door personeel in te lenen kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten en ontstaat er geen personeelsoverschot als de werkdruk tijdelijk lager is. Bedrijven hebben veel voordeel bij de flexibiliteit van gedetacheerd personeel en de risico’s zijn aanzienlijk lager. Veel bedrijven werken met een team van vaste werknemers, dat wordt aangevuld met professionals die via detachering of een deta-vast constructie actief zijn.

Jouw toekomst

Ook vaak afwijzingen op je sollicitaties? Dit komt omdat de markt niet goed aansluit op de openstaande vacatures. Detachering kan hiervoor de oplossing zijn. Je gaat alvast aan de slag bij je potentiële nieuwe werkgever, waar je in overleg start met een opleidingstraject. In een periode van ongeveer drie jaar doe je ervaring op en specialiseer je je door cursussen en trainingen te volgen. Een unieke combinatie en een fijne basis voor alle partijen. Zonder direct te hoge eisen te stellen krijg je de kans om je waar te maken binnen het bedrijf, en als de overeenkomst binnen de afgesproken periode toch niet bevalt ga je aan de slag bij een ander bedrijf. Je opleidingstraject loopt hierbij in de meeste gevallen gewoon door. Na een aantal jaar heb je voldoende ervaring opgebouwd en vind je die baan van je dromen.

 Geschreven door Bluetech Engineering