Bluetech Engineering

Werken als
engineer bij
Bluetech Engineering

Wat is een engineer?

Een engineer is een specialist in technische oplossingen. Daarvoor maakt een engineer gebruik van wetenschappelijke, wiskundige, economische, sociale en praktische kennis. De meeste leken hebben het idee dat een engineer in een overal, met een helm op, op een bouwplaats, haven of fabriek is te vinden. Niets is minder waar. Een engineer zit negen van de tien keer een project te ontwerpen, te tekenen, te plannen of door te berekenen. En is dus vaak gewoon op kantoor te vinden.

Wat doet een engineer?

Engineers zijn er in vele vormen en maten. Een engineer heeft meestal een specialisatie. Denk aan software, mechanisch, proces, veiligheid en voorraadketen engineers. You name it, het is er. De overeenkomst tussen al dit soort engineers is dat ze zich bezighouden met het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen. Op basis van een programma van eisen vertaalt de engineer de vragen naar ontwerp, technische tekeningen, advies en kostprijsberekeningen. Tijdens het realiseren van een project is de engineer ook verantwoordelijk voor de rapportage. Vaak zijn engineers van het begin tot het eind betrokken bij een project.

Engineer, iets voor mij?

Een engineer is aan de ene kant een Pietje Precies en aan de andere kant een vindingrijk iemand. Je moet oplossingsgericht en nauwkeurig zijn. Een goed technisch inzicht en een grote materiaalkennis hebben. Om je ideeën te kunnen overbrengen moeten je technische berekeningen foutloos en je autocad/revit tekeningen tot de verbeelding spreken. Om je creativiteit te realiseren moet je projectmatig kunnen werken en heel goed kunnen plannen.

De vraag naar engineers is altijd groter dan het aanbod geweest. Als engineer heb je altijd wel een baangarantie. Vaak kan die luxepositie een valkuil zijn. Het kiezen voor zekerheid kan je ambitie in de weg staan. Je mist dan al die andere geweldige opportunities.

Opleiding tot engineer

Na je mbo of hbo-opleiding weet je dat er geen universele engineer bestaat. In de praktijk raak je gespecialiseerd in infra, utiliteit, woningbouw of infra. Het ligt aan je eigen voorkeur en waar je je in thuis voelt. Ook kun je als engineer in verschillende fases van een project worden ingezet, bijvoorbeeld in de werkvoorbereiding, engineering of projectmanagement. We helpen je om je verder te ontwikkelen in je vak. Met trainingen en opleidingen. Maar ook met de juiste projecten bij de juiste opdrachtgevers. En met coaching en begeleiding “on the job”.

Engineer bij Bluetech Engineering

Bij Bluetech Engineering hebben we altijd plaats voor ambitieuze engineers. Kom een keer praten en je drijfveren met ons delen. Je wordt er altijd wijzer van. En wellicht kunnen we richting geven aan jouw ambities.