PI2 Zaandam

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan bouwt het Rijksvastgoedbedrijf in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan een nieuwe penitentiaire inrichting, die de verouderde capaciteit in deze regio vervangt. De opdracht wordt uitgevoerd door het Consortium Pi2, dat onder andere bestaat uit Ballast Nedam, Imtech, EGM Architecten, Fokkema & Partners en PWC.

John Hissink werkt via Bluetech Engineering op dit bijzondere project, dat een oppervlakte heeft van 30.000 m² en na de oplevering plaats biedt aan ruim 1000 gedetineerden. John begon drie jaar geleden bij Bluetech Engineering en werkt voor Imtech als Senior Werkvoorbereider en inkoper voor het hele project, en coördineert daarnaast de materiaalvoorziening- en distributie over het terrein. Naast John werkt ook nog een cad-tekenaar via Bluetech Engineering op dit project.

“Het leuke aan mijn werk is dat het heel divers is. Ik heb te maken met veel verschillende partijen, waar ik intensief mee samenwerk. Het stroomlijnen van alle inkomende goederen is een taak die nooit verveelt. Ik ben de rechterhand van de projectmanager en samen sturen we verschillende mensen en afdelingen aan. Daarnaast blijft het spannend om miljoenenproject te werken, waarbij de belangen erg groot zijn.”

Naar verwachting wordt het eerste gebouw deze zomer opgeleverd, waarna de eerste veiligheidstests starten en begonnen wordt met installatiekeuringen. De eindoplevering is gepland in het tweede kwartaal van volgend jaar.

We wensen John veel succes met zijn werkzaamheden en houden vanzelfsprekend de ontwikkelingen in de gaten.

Meer informatie over dit project, John’s werkzaamheden of werken via Bluetech Engineering? Neem gerust contact met ons op.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.