Bluetech Engineering

Werken als
Projectleider bij
Bluetech Engineering

Wat is een projectleider?

Na het ontwerpen, modelleren en berekenen wordt het tijd voor de bouw. Het tijdsbestek waar alle plannen in een vallen. Een projectleider is verantwoordelijk voor het realiseren van het bouwplan. En hij is betrokken bij een project van tender tot oplevering. Het is iemand die goed kan communiceren en mensen kan verbinden, Hij is accuraat en een goede team player. Deze schaap met vijf poten kan goed plannen en organiseren. Ook de financiën en kwaliteit bewaken behoren tot de taken. Er is ook nog een eigenschap waar een goede projectleider over moet beschikken. En dat is de vindingrijkheid om op stel en sprong met een oplossing te komen. Creativiteit dus.

Wat doet een projectleider?

Een projectleider is verantwoordelijk voor een of meerdere deelprojecten. Projecten die precies volgens de planning, geraamde kosten en kwaliteitseisen, gerealiseerd moeten worden. Op papier is de baan te overzien maar in de praktijk is het een behoorlijke job. Daarom laat een goede projectleider niets aan het toeval over. Om het overzicht te bewaren wordt alles gepland en georganiseerd voor er een schroef in een plank gaat. Ook is er regelmatig overleg met de directie, werkvoorbereiding, KAM, PR- en communicatie. Maar ook met externe partijen zoals de opdrachtgever, architect, overheid, aannemers en leveranciers. Het is dan handig als je al hun talen spreekt en van alle markten thuis bent.

Is projectleider iets voor mij?

Aan de job van projectleider stellen wij een aantal hoge eisen. Je vakkennis moet in orde zijn, je moet een groot technisch inzicht hebben en ervaring met technische (deel)projecten. Het spreekt voor zich dat je goed moet kunnen plannen en organiseren. Een achtergrond in de technische kant van utiliteit, civiel of infra is mooi meegenomen. Maar er is meer. Een goede projectleider doet eigenlijk niets in de uitvoering, is graag het middelpunt en maakt ‘het’ mogelijk. Een projectleider krijgt dingen voor elkaar die anderen niet 1-2-3 zouden lukken. Van dat soort projectleiders kunnen wij er nog een aantal gebruiken.

Opleiding als projectleider

Of je nu als professional, interim of ZZP’er aan de bak bent, bijna alle projectleiders hebben een technische mbo of hbo als achtergrond. Bij Bluetech Engineering kun jij je vak als projectleider aanscherpen met onze coaching en training. Wij helpen graag leergierige en ambitieuze projectleiders om zich verder te ontwikkelen.  Ook met de juiste projecten bij de juiste opdrachtgevers. En met coaching en begeleiding “on the job”.

Projectleider bij Bluetech Engineering

Bij Bluetech Engineering kun je als projectleider voor de bouw (civiel, infra of utiliteits) aan de slag bij mooie projecten. Jeuken je handen en wil je vertrouwen op je ambitie, neem dan vandaag nog contact met ons op. Om samen te bouwen aan je loopbaan!