solliciteer direct

Vacature

Traineeship BIM Modelleur – Utrecht

time_icon

40 uur

person_icon

BIM

icon_document

MBO

Publicatiedatum:

Introductie

Installaties van de toekomst ontwerpen en 3-D tekenen in een digitale omgeving? Start jouw carrière als trainee BIM Modelleur! In het traineeship BIM Modelleur nemen we je mee in de wereld van BIM in de installatietechniek. 

Organisatie

Personal, Optimistic, Winning, Educating en Reliable, kortom: POWER! Dit is de essentie van Bluetech Engineering. Wij zijn de thuisbasis voor technici. Met onze jarenlange ervaring in de techniek kennen we de markt als geen ander. Zo werken onze Bluetechers op de mooiste projecten van Nederland en kunnen we onze opdrachtgevers altijd kwaliteit bieden.
Bij ons krijg je alle tools om je verder te ontwikkelen. Onze focus? Dat ben jij! Samen ontdekken we jouw technische talenten en zorgen we ervoor dat je persoonlijk en professioneel kunt groeien. We begeleiden je middels persoonlijke aandacht en staan altijd voor je klaar.

Functie

Gedurende het tweejarige traineeship ontwikkel jij jezelf tot BIM professional in de installatietechniek. Je leert de fijne kneepjes van het vak en maakt jezelf de rol helemaal eigen in verschillende fases. Bij Avans+ volg je een op maakt gemaakt programma waarbij wij je de kennis van de installatietechniek bijbrengen. Je volgt trainingen Revit basis, advanced en families en ontwikkelt jezelf als vakvolwassen professional dankzij soft skills trainingen zoals communicatie, conflict management en time management.  Dit doe je terwijl je fulltime aan de slag gaat bij een toonaangevende organisatie in de installatietechniek. Leren en werken tegelijk dus!


Revit Basis
Na het succesvol behalen van deze Autodesk gecertificeerde training ben jij in staat om als startende BIM modelleur aan de slag te gaan! Tijdens de vijf bijeenkomsten gaan we aan de slag met de beginselen van BIM werkmethodiek en Autodesk Revit voor de installatietechniek. Je leert wat BIM inhoudt en hoe je er mee samenwerkt. Verder starten we met vaardigheden om zelf aan de slag te gaan als BIM Modelleur.

Revit Advanced
Tijd voor de volgende stap in jouw loopbaan als BIM Professional. Je gaat je verder verdiepen in jouw vak. We gaan tijdens de drie bijeenkomsten aan de slag met Revit instellingen, templates, werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties. Met als doel dat dit een groter geheel gaat vormen in het BIM Model. Je levert het installatie model clashvrij op. Hiermee zorg jij ervoor de er een minimum aan faalkosten te garanderen is in de volgende fases van de bouw.

Revit Families
Revit Families, wat zijn het eigenlijk? Hoe gebruik je het in jouw BIM model en wat kan je er allemaal mee? Op deze vragen krijg je antwoord wanneer je deze training volgt. Tijdens deze tweedaagse training leer je alles over Revit Families. We gaan aan de slag met de NLRS, simpele- en complexe geometrie, rotatie mogelijkheden, data in het model, annotaties en symbolen, onderhoud standaardiseren en verschillende workflows om Revit Families te kunnen maken.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding in een technische omgeving zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek of vergelijkbaar;
 • Affiniteit met of interesse in de techniek;
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Fulltime beschikbaar

De juiste motivatie vinden we het belangrijkste. Geen opleiding in een technische richting? Neem vooral contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Aanbod

 • Een startsalaris van € 2750,- bruto per maand. Plus € 100,- na een jaar;
 • Kosteloos ontwikkeltraject van 24 maanden (theorie, praktijk, begeleiding en persoonlijke coaching);
 • Een vast contract;
 • Een projectgebonden auto. Privégebruik in overleg mogelijk;
 • 25 vakantiedagen + 13 ADV-dagen bij een fulltime dienstverband;
 • Extra vakantiedagen (tegen een deel van het brutosalaris);
 • Aan het einde van de opleiding ontvang jij een diploma.

Sollicitatie

Saskia is er voor jou! Heb je vragen? App of bel Saskia op 06-82347002, stuur een e-mail naar saskia@bluetech-engineering.nl of solliciteer onder de vacature.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.