Bluetech Engineering

Werktuigbouwkunde bij
Bluetech Engineering

Werktuigbouwkunde, een veelzijdig vakgebied

Een werktuigbouwkundige houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en in bedrijf houden van machines en installaties. Denk hier aan werktuigen, warmte- en koelinstallaties, apparaten en zelfs fabrieken. Een groot deel van werktuigbouw beslaat ook staal- en constructiebouw. Een werktuigbouwkundige heeft ook een grote technische kennis van materialen, mechanica en thermodynamica. Tot slot maakt een werktuigbouwkundige op basis van zijn wetenschap een vertaalslag van ontwerp naar plan. Een veelzijdigere job kunnen wij niet bedenken.

Wat doet een werktuigbouwkundige?

Een werktuigbouwkundige is in staat een ontwerp te vertalen naar een bouwplan. Dat doet hij of zij overigens niet alleen. Ook bijvoorbeeld de architect, aannemer, elektrotechnici, calculators en planners zitten in een bouwteam. Om een bouwplan te realiseren moet de werktuigbouwkundige naast zijn bouwkundige kennis ook alles kunnen berekenen en beredeneren. Welke bouwtechnieken worden toegepast? Wat voor materialen worden er gebruikt? Hoe kan het bouwproces zo glad en vloeiend mogelijk verlopen? Bij een bouwproject komt naast theoretische kennis ook veel creativiteit kijken.

Het belang van goede werktuigbouwkundigen

Een bouwwerk is net zo goed als het plan van de werktuigbouwkundige, kun je stellen. Een werktuigbouwkundige moet tijdens het bedenken van een bouwplan alles drie keer doorberekenen en checken. In dit proces zijn er uiteraard veel controlepunten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van normeringen waar aan het plan aan moet voldoen. Bovendien bestaat er tijdens het realiseren van een bouwwerk geen achteraf. Het moet in een keer foutloos. Een werktuigbouwkundige moet in het hele proces goed blijven communiceren. Wellicht is dit even belangrijk dan liefde, kennis en talent voor het vak.

Carrière maak je bij Bluetech Engineering

Bluetech Engineering biedt mooie projecten aan de door de wol geverfde werktuigbouwkundige, de veelbelovende runner up, en investeert ook in de opleiding van jong talent. Immers bij elk project past de juiste werktuigbouwkundige. Zoek je een plek om te excelleren of deel je als professional, interimmer of ZZP’er onze ambitie? Meld je dan aan via onze contactpagina. Wij praten graag verder met je.

Werktuigbouwkunde bij Bluetech Engineering

Voor onze potentiële opdrachtgevers kunnen we luid en duidelijk zijn. Zoekt u een werktuigbouwkundige voor een civiel, utiliteit, woning of infra project? Een werkvoorbereider, engineer, projectleider met een werktuigbouwkundige achtergrond? Dan moet u zeker eens met ons komen praten. Wij en onze mensen delen uw ambitie.