Bluetech Engineering

Werken als
Werkvoorbereider bij
Bluetech Engineering

Wat is een werkvoorbereider?

‘Goed gereedschap is het halve werk’ of ‘twee keer meten, een keer zagen’, zijn twee voorbeelden op microniveau wat een werkvoorbereider in het groot doet. Maar er is meer. Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor inkoop van materialen, planning monteurs, leveringen, calculatie, werktekeningen en werkinstructies. Binnen het mooie vak van werkvoorbereider zijn er specialisaties zoals calculator, tekenaar en planner.

Wat doet een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider heeft een ondersteunende taak tijdens het realiseren van een project. Die taak kan vele gebieden beslaan. Voor de inkoop is bijvoorbeeld goede materiaalkennis essentieel. Ook het maken van werktekeningen en het maken van planningen behoren tot de werkzaamheden. Een exacte omschrijving van wat een werkvoorbereider doet is er eigenlijk niet. Het hangt voornamelijk af van de taak binnen een project en dat kan variëren van calculeren, tekenen of plannen. Waarbij plannen en calculeren in elkaars verlengde liggen.

Werkvoorbereider, iets voor mij?

Wij hebben bouwkundigen, civiel technici, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici in huis. Een breed inzetbaar team talenten, professionals en specialisten. Onze mensen hebben minimaal MBO-4 en vaak een HBO-opleiding. En ze werken in de functiegroepen werkvoorbereiding, engineering en projectleiding. Wij nemen pas iemand aan na drie gesprekken. Wij hebben een zware selectie waarbij een aantal zaken worden getoetst [technische kennis, referenties, VOG-verklaring, diploma’s en certificeringen]. Naast talent en intuïtie spijkeren wij onze werknemers graag bij met kennis en vaardigheden. Kortom, zowel onze mensen als onze opdrachtgevers bieden wij veel persoonlijke aandacht.

Opleiding als werkvoorbereider

Heb je een opleiding op MBO-4 of HBO-niveau gevolgd waarbij je aan calculatie, technisch tekenen of werkvoorbereiding hebt geproefd, dan kun je bij Bluetech Engineering direct aan de slag. We helpen je om je verder te ontwikkelen in je vak. Met trainingen en opleidingen. Maar ook met de juiste projecten bij de juiste opdrachtgevers.

Werkvoorbereider bij Bluetech Engineering

Bij Bluetech Engineering kun je als werkvoorbereider voor de bouw (civiel, infra, woning of utiliteit) aan de slag bij mooie projecten. Van ons mag je als werkvoorbereider een keer bij ons “onvoorbereid” op gesprek komen. Zolang wij dezelfde ambities delen kunnen wij je haarfijn uitleggen waar je kansen liggen. Maak je ambities waar en blink uit in je vak bij Bluetech Engineering.