Andy volgt het traineeship Beveiligingstechniek

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Andy volgt via Bluetech Engineering het traineeship Beveiligingstechniek. We gingen met hem in gesprek over het traineeship, het project waar hij nu aan werkt en hoe hij ondanks een andere studie toch in de techniek is beland.

Andy volgde een economische studie. Toch besloot hij na het behalen van zijn diploma hetgeen te doen waar zijn passie lag en maakte hij de overstap naar de techniek. Hij ging van start met een functie bij een meldkamer voor GPS systemen, maar miste verdieping.

De overstap naar de techniek 

Hij besloot daarom op zoek te gaan naar een traineeship, zodat hij het werken en leren binnen deze branche kon combineren. Hij had inmiddels een hoop kennis en ervaring opgedaan over verschillende onderwerpen, maar het ontbrak hem nog aan een echt specialisme. Hij nam daarom contact op met een van onze recruiters.

In eerste instantie leek het traineeship Brandmeldtechniek een passende keuze, maar al snel bleek dat het traineeship Beveiligingstechniek nog beter aan te sluiten op zijn interesses. Eén van de hobby’s waar Andy zich destijds mee bezig hield, was het zo smart mogelijk maken van zijn huis. Zo bouwde hij zelf een computer en volgde hij veel tutorials over dit onderwerp op YouTube. Aangezien Beveiligingstechniek een combinatie van elektrotechniek en ICT is, was de keuze voor een passende traineeship snel gemaakt!

Het traineeship Beveiligingstechniek 

Iedere dag nieuwe dingen leren, een hoop informatie en interessante uitdaging. Zo ziet Andy het traineeship beveiligingstechniek. Dankzij zijn klas met mede trainees krijgt hij de ruimte om te sparren. De lessen vinden extern plaats, wat hem volop mogelijkheden biedt om contact te leggen met mensen op locatie.

Zijn ervaring tot nu toe? “Ik krijg de kans om veel kennis op te doen bij diverse projecten. Er werd tijdens de zoektocht naar de traineeship echt gekeken naar mijn persoonlijke wensen. Hierdoor ben ik gestart bij een bedrijf dat voor mij de beste fit is.’

Zijn eigen route 

Start je met het traineeship, dan start je ook bij één van de bedrijven waar Bluetech Engineering mee samenwerkt. Bij beveiligingstechniek start je dan bijvoorbeeld in de functie werkvoorbereider. Andy koos voor een andere route. Op dit moment werkt hij als service monteur bij Heijmans. Het project waar hij aan werkt is het vervangen van een toegangscontrole systeem. In opdracht van de klant vervangt hij samen met collega’s het systeem dat 20 jaar oud is. Hij vindt het waardevol om buiten te werken en de ervaring op te doen in de installatietechniek. Op dit moment monteert hij zelf de techniek, maar uiteindelijk wil hij gaan adviseren wat er gemonteerd moet worden. Dat is ook precies wat Andy zo aanspreekt in deze functie: ‘Ik mag ontdekken waarom systemen zo werken. In deze functie komen mijn interesses samen.’

Trots op behaalde certificaten 

Tot nu toe heeft Andy alle certificaten behaald. Iets waar hij trots op is. Zo volgde hij de cursus TBV (Technicus Beveiligingssystemen), samen met mensen die al 30 jaar in het vak zitten.

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor het volgen van een traineeship bij Bluetech Engineering? We bekijken graag samen de mogelijkheden!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.