Robin is Tekenaar bij De Groot Installatiegroep

Projecten & ervaringen van Bluetechers

“Mensen in de techniek zijn een speciaal soort mensen. Er is informele communicatie, veel humor en ze zijn direct.”

We gingen langs bij Robin Meerkerk. Hij is 24 jaar en heeft en functie als tekenaar bij De Groot Installatiegroep in Ridderkerk. Hij volgt het traineeship Sprinklertechniek nu een aantal maanden. Waarbij hij eerder is begonnen met werken, om vanaf februari de lessen van het traineeship te gaan volgen.

Familie werkt aan klimaatinstallaties

Dat Robin nu in de techniek werkt, dat is eigenlijk niet echt een verrassing. Al dacht hij er vroeger niet meteen aan om er zijn beroep van te maken. Techniek zit in de familie. Zowel zijn vader als zijn oom werkten aan klimaatinstallaties. Robin koos er dus in eerste instantie voor om management te gaan studeren. Toen het tijd was om stage te gaan lopen, deed hij zijn stage bij het bedrijf waar zijn oom werkte. Voor hem het moment dat zijn interesse voor het vakgebied groter werd. Onder andere omdat hij de diversiteit zag bij de projecten.

Van een studie management naar Sprinklertechniek

Na het afronden van zijn studie wilde hij toch de overstap maken naar de techniek. Inmiddels had hij een interesse ontwikkeld voor techniek. Voornamelijk omdat meer wil weten over de werking van systemen of waarom het zo gemaakt wordt.

Hij werd benaderd door een bedrijf voor een functie in de montage, maar dit was voor hem niet de vervolgstap na zijn studie. Robin ging op zoek naar traineeships, kwam uit bij Bluetech Engineering en benaderde zelf een recruiter. Hij koos voor de specialisatie Sprinklertechniek en werkt nu al zo’n 10 maanden als Tekenaar. Als tekenaar maakt hij ontwerpen voor Sprinklerinstallaties voor diverse projecten. Dit doet hij in een team. “Je levert een installatie af waar je achter staat en weet dat het gebouwd gaat worden. Uiteindelijk kom je langs projecten waarvan jij weet dat je de installaties hebt getekend. Hoe meer je gaat doen, hoe leuker het wordt.”

Ontwerp voor een destillatie toren

Robin werkt op dit moment aan zijn eerste zelfstandige tekening. Waarbij hij een ontwerp maakt voor de beveiliging van een destillatie toren. Deze bevatten brandbare vloeistoffen. Extra belangrijk dat de beveiliging op elkaar aansluit. Waardoor onder andere de buitenkant van de tank koel blijft.

Sprinklertechniek betekent puzzelen

Robin solliciteerde op het traineeship, zonder dat hij echt ervaring had in de techniek. Hij had de juiste motivatie waarom hij de overstap wilde maken naar de techniek. “Motivatie is belangrijker dan de achtergrond.”

“Ik ben trots dat ik zonder technische achtergrond, in deze branche weet te presteren. Ik zou graag willen doorgroeien naar een rol als Projectleider.

Zijn ervaring met het werken bij Bluetech Engineering is het warme en huiselijke gevoel. Een bedrijf investeert zodat jij, je kunt blijven ontwikkelen. Het leukste aan dit vakgebied? Het puzzelen. Alle factoren waarmee je rekening moet houden zoals de kosten en beveiliging.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.