Lisa van Assen – BIM Modelleur bij Boele Fire Protection

Projecten & ervaringen van Bluetechers

“Het lijkt mij tof om écht goed te worden. Dat ik iets ontwerp wat bijna niemand kent”

Lisa van Assen is via het traineeship BIM Modelleur werkzaam bij Boele Fire Protection. Vijf maanden geleden is Lisa gestart met het traineeship om BIM Modelleur te worden. Ze ontwerpt technische tekeningen van pompsets voor brandblusinstallaties. Boele Fire Protection is een specialist in watervoorzieningen, pompinstallaties en sprinklertanks in de brandbeveiliging.

Van horeca naar techniek

Voordat Lisa de stap maakte naar de techniek, heeft ze jaren in de horeca gewerkt. Zo was ze bedrijfsleider van een eetcafé. Plannen en organiseren leek een logische vervolgstap. Helaas zat daar niet genoeg uitdaging in voor haar.

Anderhalf jaar geleden verhuisde ze naar het oosten, en startte met het opknappen van een klusboerderij samen met haar partner. Haar interesse voor de techniek is gaan groeien. “Ik was op zoek naar meer uitdaging in mijn werk en ik vond het erg leuk waar ik tijdens de verbouwing thuis mee bezig was. Dan bedoel ik niet welk kleurtje er op de wand moest, maar juist wat de richtlijnen en werkwijzen waren en waarom dit zo is.”

Traineeship bij Bluetech Engineering

Wat bracht Lisa op het idee om een traineeship te gaan volgen? “Ik zag en advertentie van de traineeships van Bluetech Engineering voorbijkomen en kwam in contact met één van de recruiters.” Ze had vragen over de inhoud van het traineeship en twijfelde eerst over het fulltime werken en daarnaast nog leren. “Is het haalbaar met oog op de toekomst?”

In het nieuwe jaar had Lisa opnieuw contact met de recruiter. Ze was nog steeds op zoek naar iets nieuws, heeft andere trainees gesproken en vragen kunnen stellen. In februari nam ze de keuze om ervoor te gaan! “Het traineeship is overzichtelijk. Het is anderhalf jaar dus je zit ook niet jarenlang ergens aan vast.” Het lesmateriaal is niet gemakkelijk, omdat het allemaal nieuw is. Toch is Lisa erg positief over hoe het gaat en geeft aan dat het op een relaxte manier loopt. “Er zijn veel verschillende manieren om iets te doen, dus er is ook niet altijd maar één antwoord in de techniek.”

“Het contact is helder en open, het is niet alleen maar zakelijk. Bluetech kijkt naar de persoon. Wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Met elkaar en voor elkaar, dat is wat ik proef bij Bluetech Engineering. Alles is bespreekbaar.”

In de techniek kun je jezelf specialiseren

Dat Lisa nu alsnog in de techniek werkt, is eigenlijk geen verrassing. Op de middelbare school deed ze een beroepskeuzetest, waar toentertijd de richtingen techniek en metaal uit. Nu is ze 34 en werkt ze toch in de technische branche. “De techniek blijft zich ontwikkelen. Het is een dynamische branche. Het is een branche waarin je jezelf kunt specialiseren en je kunt veel kanten op.”

Werken als BIM modelleur

Lisa vergelijkt het werk in de techniek met werken in de horeca. In beide branches bestel je benodigdheden. Lisa vindt het tof om iets neer te zetten en goed te zijn in opbouwen en ontwerpen van modellen.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.