Lisa van Assen – BIM Modelleur bij Boele Fire Protection

Projecten & ervaringen van Bluetechers

“Het lijkt mij tof om écht goed te worden. Dat ik iets ontwerp wat bijna niemand kent”

Lisa volgt het traineeship BIM Modelleur en is werkzaam bij Boele Fire Protection, een specialist in watervoorzieningen, pompinstallaties en sprinklertanks in de brandbeveiliging. In dit traineeship houdt ze zich bezig met het ontwerpen van technische tekeningen voor bijvoorbeeld pompsets en brandblusinstallaties.

Van horeca naar techniek

Voordat Lisa de stap maakte naar de techniek, heeft ze jarenlang in de horeca gewerkt. Over een baan in de techniek had ze nog nooit serieus nagedacht. Totdat ze naar een klusboerderij verhuisde en ontdekte dat ze het erg leerzaam vond om zich bezig te houden met de verbouwing. Vanaf dat moment begon haar interesse in techniek te groeien.

Traineeship tot BIM-modelleur

In haar destijdse baan miste Lisa uitdaging. Toen zij een advertentie van een traineeship van Bluetech Engineering voorbij zag komen, was haar interesse dan ook gewekt. Na een aantal gesprekken met de recruiter en de ervaringen van andere trainees te hebben gehoord, besloot ze de stap te nemen en van start te gaan met het traineeship tot BIM Modelleur. Een keuze waar ze geen spijt van heeft gekregen. Zo zegt Lisa: “De techniek is een dynamische branche die altijd in ontwikkeling is. Een branche waarin je jezelf kunt specialiseren en waarmee je vele kanten op kunt.”

Lisa’s ervaring

Ondanks dat de totaal nieuwe lesstof soms best lastig voor haar is, ervaart ze het traineeship als ontspannen. Het werk biedt haar de uitdaging waar ze naar op zoek was. Ze haalt plezier uit het opbouwen en ontwerpen van modellen en iets neer te zetten dat nog niet bestaat. Ook het contact met Bluetech Engineering bevalt haar goed. “Het contact is helder en open en niet puur zakelijk. Bluetech kijkt naar de persoon. Wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Alles is bespreekbaar.”

Heb jij interesse in techniek en zou je hier graag meer over leren? Bekijk ons aanbod aan traineeships.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.