Traineeship Brandbeveiliging

Werken aan een veiliger Nederland? Start met het traineeship Brandbeveiliging!

Ik wil deelnemen

Het traineeship Brandbeveiliging

Verbeter jij de brandveiligheid in Nederland?

Het traineeship brandbeveiliging is de start van jouw carrière in de techniek. Een specialistisch vakgebied waar je bijdraagt aan een veilige omgeving. Het op maat gemaakte opleidingsprogramma volg je in een kleine groep van maximaal 10 personen, waarbij je tegelijkertijd de mooiste projecten uitvoert bij één van onze opdrachtgevers.

Na het volgen van de opleiding ben je specialist in de brandbeveiliging. Je ontvangt drie waardevolle diploma’s waarmee jij je onderscheidt in de markt.

Leren van de beste specialisten en jezelf ontwikkelen tot werkvoorbereider, engineer of projectbegeleider? Start dan jouw carrière in de brandmeldtechniek. Een branche met baangarantie en zekerheid.

Brandmeldinstallatie-energybypeople-sweater
Het sollicitatieproces bij Bluetech Engineering

Dit krijg jij

  • Een startsalaris van € 2.600,- of € 2.700,- in het eerste jaar en € 2.700,- of € 2.800,- in het tweede jaar;
  • Direct een vast contract;
  • Kosteloos ontwikkeltraject van 24 maanden (theorie, praktijk, begeleiding en persoonlijke coaching);
  • In overleg is er een projectgebonden auto beschikbaar;
  • 27 vakantiedagen bij een fulltime functie;
  • Je werkt aan de mooiste projecten bij gerenommeerde brandbeveiligingsbedrijven;
  • Je ontvangt drie diploma’s: Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties, Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties en Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties Type B.


“Bluetech biedt mij kansen om te groeien in het bedrijf waar ik nu werk. De kennis die ik opdoe, pas ik direct in de praktijk toe bij De Groot. Eerst wist ik nog niks van brandmeldinstallaties. De lessen die Bluetech mij biedt zijn erg waardevol!”

Avi Aviantoro – Trainee Brandbeveiliging

Dit leer je tijdens het traineeship Brandbeveiliging

Lesblok 1:Brandmeldtechniek en ontruimingstechniek

Je start met een basisopleiding Brandmeldtechniek en Ontruimingsalarmtechniek. Tijdens dit onderdeel leer je alle theoretische en praktische basiskennis van brand(veiligheid), techniek en voorschriften met betrekking tot brandmeldinstallaties.

Lesblok 2 :Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

Tijdens het tweede onderdeel van de opleiding leer je alles over het zelfstandig onderhouden van een brandmeldinstallatie (BMI) op basis van theoretische en praktische kennis van brand(veiligheid), techniek en voorschriften.

Brandmeldinstallatie-Michael-Dubbelaar
Lesblok 3 en 4: Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (theorie en praktijk).

In het derde (theorie) en vierde (praktijk) lesblok leer je zelfstandig een brandmeldinstallatie te realiseren. Van de ontwerpfase tot en met de ingebruikname en certificering.

Lesblok 5: Projecteringsdeskundige Ontruimingsinstallaties type B

Het vijfde – en laatste – blok is een aanvulling op de kennis van brandmeldinstallaties. Je volgt de opleiding tot projecteringsdeskundige ontruimingsinstallaties. Een prachtige combinatie waar je in je verdere carrière veel profijt van zal hebben.

Soft Skills trainingen

Na het afronden van het technische deel, volg je de trainingen communiceren, timemanagement en DISC. Deze trainingen worden in de avond bij ons op kantoor in Leusden gegeven. Wij zorgen voor een gezonde maaltijd en voldoende stof om over na te denken. Totaal zijn er 6 sessies. Per onderdeel ontvang je een certificaat.


“Bluetech heeft me een optie gegeven waar ik zelf niet aan gedacht had. Door Bluetech leerde ik dat brandmeldtechniek meer is dan alleen het alarmgeluid op school tijdens een brandoefening vlak voor je wiskunde tentamen.”

Rika Kruijer – Werkvoorbereider Brandmeldtechniek

Profielfoto Colin de Graaf

Bel Colin

06 82 34 70 02

Ik heb interesse

Meer weten over het traineeship Brandmeldtechniek? Laat je gegevens achter!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.