Cedric Korving: Procesmanager Bruggen

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Het project

Tussen Leiderdorp en Leiden loopt vaarweg 5. Op deze vaarweg bevinden zich ook 3 bruggen: de Zijlbrug, de Spanjaardsbrug en de Doesmolenbrug. Omdat de bruggen er al enige tijd staan, zijn ze toe aan groot onderhoud. Hierbij zal een groot deel van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties worden vernieuwd en worden de bruggen voorzien van een CE keurmerk conform de machinerichtlijn. Naast de vervanging van de installaties zijn er ook diverse civiele en bouwkundige werkzaamheden verricht. Hiermee zal groot onderhoud de komende 15 jaar niet meer nodig zijn en voldoen de bruggen aan de laatste veiligheidseisen.

Opdrachtgever

Dit alles gebeurt in opdracht van Provincie Zuid-Holland. De werkzaamheden worden verricht door SPIE Nederland. De werkzaamheden zijn begin 2018 gestart op basis van UAV-GC. Conform dit contract is SPIE niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering, maar ook voor het ontwerp. Hierbij dient SPIE aan te tonen via beschreven processen dat het geleverde product aantoonbaar is gebouwd volgens de gestelde eisen.

Werkzaamheden

Direct na het gereedkomen van het uitvoeringsontwerp is begonnen met de uitvoering. Zo is per brug een gedetailleerde uitvoeringsplanning gemaakt. Onder andere is begonnen met het opnieuw conserveren van de leuningen en de onderzijde van het val en ballastkist van de Doesmolenbrug en Zijlbrug. Voor alle bruggen wordt de complete besturing vervangen met bijhorende deelinstallaties als bijvoorbeeld het camerasysteem, verkeerssysteem, omroep en intercomsysteem. Verschillend per brug worden er werktuigbouwkundige componenten vervangen als aandrijfmotoren, remmen en tandwielkasten. In het voorjaar van 2019 was als eerste de Doesmolenbrug aan de beurt voor een opknapbeurt. Eind 2019 zullen de Zijlbrug en als laatste is de Spanjaardsbrug worden omgebouwd.

Onze mensen

Ook Bluetech collega Cedric Korving heeft zijn handen vol aan het project. Hij werkt op dit project als procesmanager. “Eigenlijk controleer ik of er wordt voldaan aan alle processen die moeten worden gevolgd binnen het project en dat afwijkingen op deze processen worden gemanaged”. De 3 bruggen moeten namelijk wel aan de contractuele eisen voldoen. Ik controleer en faciliteer dat dit dus ook echt zo is samen met het projectteam.” Cedric is later ingestapt in het project, maar heeft het er enorm naar zijn zin.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project, de specifieke werkzaamheden of wil je ook samen met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.