Laura van Ramshorst – Pas: Trainee Sprinklertechniek

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Traineeship Sprinklertechniek

Iedereen ziet ze weleens zitten in het plafond: de kleine zilveren sproeiers, ook wel bekend als sprinklers. Die sprinklers zijn verbonden met grote installaties: de sprinklerinstallaties. Dit brandblussysteem zorgt ervoor dat we een brand snel en effectief kunnen bestrijden. Zonder dat daar mensen aan te pas hoeven te komen. Ze beschermen ons tegen de gevolgen die een brand met zich mee kan brengen en maken het daarnaast mogelijk om veilig te vluchten. Ook reageren sprinklers alleen op de hitte die vrijkomt wanneer er brand is ontstaan en dus niet op bijvoorbeeld rook van een sigaret. Handig!

Omdat de sprinklerinstallaties op veel verschillende plekken nodig zijn, is het handig daar ook voldoende mensen voor op te leiden. Bij Bluetech Engineering doen we dat met ons traineeship sprinklerinstallaties. Door middel van dit opleidingstraject zorgen we ervoor dat mensen met een passie voor techniek binnen 18 maanden met voldoende kennis op de werkvloer aan de slag kunnen.

Onze mensen

Laura van Ramshorst – Pas begon in oktober 2019 aan het traineeship Sprinklerinstallaties bij Bluetech Engineering. Omdat we het belangrijk vinden dat je binnen het traineeship ook praktijkervaring op doet, ben je gedurende het opleidingstraject ook werkzaam bij een technisch bedrijf. Laura is werkzaam bij Kuijpers in Zwolle, een bedrijf dat actief is binnen de technische dienstverlening. “Ik ben binnen het bedrijf voornamelijk aan het werk als engineer”, vertelt Laura. “Ik zorg dat de tekeningen kloppen voor de bouw en doe hier en daar een paar kleine aanpassingen. Ook heb ik sinds kort een eigen project toegewezen gekregen, waar net wat minder tijdsdruk op ligt.” Voor het project waar ze nu mee bezig is, moet ze best wat puzzelen. “Maar dat is ook juist wat ik leuk vind. De installaties moeten voldoen aan bepaalde normen. Ze mogen bijvoorbeeld niet te dicht bij elkaar zitten. Tegelijkertijd moet ook de klant tevreden zijn. Door rekening te houden met al die verschillende factoren kom ik uiteindelijk tot het optimale resultaat!” Maar Laura staat er natuurlijk niet alleen voor bij Kuijpers. Wanneer ze ergens tegenaan loopt kan zij altijd terecht bij coach Iza of bij Bluetech-collega Wendy, die ook werkzaam is binnen hetzelfde bedrijf.

Ook leuk om te weten: wanneer je bij ons een traineeship volgt, kijken wij welk bedrijf echt bij je past en waar jij je optimaal kunt ontwikkelen. Zo krijg jij ondersteuning waar nodig en leer jij wat je wilt leren!

Meer weten over onze traineeships?

Wil je meer weten over onze traineeships, de specifieke werkzaamheden of wil je ook samen met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.