Simon Leussink: Trainee Sprinklertechniek

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Lang niet altijd staan we stil bij de (brand)veiligheid van de gebouwen waar we ons in bevinden. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar grote groepen mensen elke dag bijeenkomen; een winkelcentrum, ziekenhuis of misschien wel het kantoor waar je elke dag werkt met je collega’s. Als er brand uitbreekt dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt en het vlug gedoofd wordt, zijn er op dit soort plekken vaak sprinklers in het plafond verwerkt. Deze handige en compacte brandblussers zijn dus ontzettend belangrijk en voorkomen vaak grote schade.

De sprinklers en de hierbij horende installaties vinden we op meerdere plekken in Nederland. De installaties dienen elke twee weken gecontroleerd en getest te worden en er dient jaarlijks onderhoud plaats te vinden. Niet onbelangrijk dus dat een groot aantal mensen hier voldoende kennis van heeft om de verschillende locaties brandveilig te maken en te houden! Bij Bluetech Engineering zorgen we ervoor dat deze kennis opgedaan kan worden door middel van ons Traineeship Sprinklertechniek. Met dit opleidingstraject zorgen we ervoor dat mensen met een passie voor techniek binnen 18 maanden met voldoende kennis op de werkvloer aan de slag kunnen. 1 dag per week krijgen zij les in het Opleidings Centrum Brandveiligheid in Zaltbommel, de overige dagen werken zij bij een mooie opdrachtgever om ervaring op te doen.

Onze mensen

Simon Leussink (35) begon vorig jaar juni aan het Traineeship Sprinklertechniek en zit er helemaal op zijn plek. Na jaren gewerkt te hebben als (motor)rijlesinstructeur begon er toch iets te kriebelen en besloot hij het in een andere hoek te zoeken. En met succes: momenteel is hij werkzaam als werkvoorbereider op de afdeling Service & Onderhoud bij ENGIE. “Ik wilde na 10 jaar toch eens wat anders proberen”, vertelt Simon. “Nieuwe mensen leren kennen, terug de techniek in en weer nieuwe persoonlijke processen doormaken. Nu zit ik op een afdeling met voornamelijk jonge mensen, dat vind ik juist leuk. Het is soms wel wat chaotisch, maar er is gelukkig ook structuur.” Simon probeert graag nieuwe dingen en verveelt zich dan ook eigenlijk nooit. “Stil zitten is niks voor mij. Ik wil doorgroeien!”

Ook leuk om te weten: wanneer je bij ons een traineeship volgt, kijken wij welk bedrijf echt bij je past en waar jij je optimaal kunt ontwikkelen. Zo krijg jij ondersteuning waar nodig en leer jij wat je wilt leren!

Meer weten over onze traineeships?

Wil je meer weten over onze traineeships, de specifieke werkzaamheden of wil je ook samen met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.