CS UTRECHT

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Middenin de stad bouwt Utrecht aan het nieuwe stationsgebied, dat in 2030 naar verwachting 100 miljoen reizigers zal ontvangen. In het omvangrijke project komen reizen, werken, winkelen, wonen en ontspannen samen in een aantal deelprojecten, dat met de oude binnenstad het toekomstige centrum van de stad vormt.

Een van de deelprojecten is het Project CS, waar opdrachtgever ProRail in samenwerking met Railcom, Besix, Strukton en Heijmans werkt aan een naadloze verbinding van trein, tram en bus, voorzien van geoptimaliseerde reisinformatie.

Projectleider

Onze Bluetech-collega’s werken via Railcom intensief samen met de verschillende contractpartners. We stelden een enthousiast team professionals samen, waarin projectleider Johan Bruggeman onder andere verantwoordelijk is voor de camerabeveiliging, ontruimingsinstallatie, netwerkverbindingen, brandmelding en de omroepspeakers.

Mooie uitdaging

“Het is interessant en leuk om samen te werken met veel verschillende bedrijven en partijen, in een complexe omgeving, waar de dagelijkse stroom reizigers gewoon doorgaat”, vertelt Johan, “we werken met z’n allen met veel plezier voor hetzelfde resultaat, op een grote bouwplaats met weinig ruimte voor logistiek, waar veel innovatie en infrastructuur samenkomt. Dat is iedere dag weer een uitdaging en ontzettend leerzaam, ook omdat ik relatief nieuw ben in deze techniek”.

Johan en de rest van het Bluetech-team blijft werkzaam tot het nieuwe Utrecht Centraal eind 2016 is opgeleverd. We volgen het project uiteraard op de voet.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project, de specifieke werkzaamheden of wil je ook met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je er graag alles over.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.