DoorStroomStation

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Net als Johan Bruggeman werkt Hans Huijzer via Bluetech Engineering aan het Project DoorStroomStation Utrecht. Het nieuwe stationsgebied staat gepland om in 2030 te worden opgeleverd en vormt samen met de oude binnenstad het nieuwe centrum van de stad. Een deelproject hiervan is de realisatie van nieuwe perronkappen en herziene perroninrichting voor de perrons 6 en 7. Railcom voert deze klus uit, net als de afbouw van halte Utrecht Vaartsche Rijn.

Hans werkt als Specialist E voor Railcom, waar hij op de afdeling Support and Innovation onder andere ondersteuning geeft aan de projectvoorbereiding en calculatie.

“De spoorwereld is nieuw voor mij, met haar eigen regels en cultuur. En ook de functie en afdeling waar ik werkzaam ben zijn continu in ontwikkeling. Het is mooi om in je rol te groeien en tegelijkertijd nuttig te zijn voor het bedrijf waar je voor werkt. Ik ben heel proactief en word steeds uitgedaagd om nieuwe werkprocessen te implementeren en bij te sturen.”

In een voorafgaand traject van 13 maanden bij Joulz ingenieurs- en adviesbureau, waar Hans in de hoogspanningstechniek werkte, kreeg hij de kans om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen. Via Bluetech Engineering specialiseerde hij zich in de energie en hoogspanning. Samen met zijn ervaring in de utiliteit een unieke combinatie, waar hij dagelijks veel plezier van heeft. Zeker in de spoorwereld, waar laag- en hoogspanning nauw met elkaar verweven zijn.

“Bij Bluetech Engineering staat kennis delen centraal en ik merkte meteen dat er goed gekeken wordt naar de verschillende uitdagingen en mogelijkheden om mijn carrière verder vorm te geven. Voor ik aan dit traject begon, wist ik niet dat ik zou komen waar ik nu ben. Door gedetacheerd te werken kun je dingen uitproberen en ontdek je gaandeweg wat goed bij je past. Ook kun je zo beter inspelen op de ontwikkelingen in de markt.”

Hans is voorlopig nog volop bezig met zijn werkzaamheden in Utrecht. Heb je vragen over dit project, of het traject dat Hans heeft doorlopen, neem dan gerust contact met ons op.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.