Niels van Mook: BIM Modelleur

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Enige tijd geleden werd ik blij verrast door een telefoontje van Niels, één van mijn collega’s en elektrotechnisch specialist.

Waarom ik kippenvel kreeg van dát moment? 

Dat zal voornamelijk te maken gehad hebben de timing en de boodschap. Zelf was ik nog niet zo lang in dienst en ik was zoekend naar antwoorden op vragen zoals: wat is de ware identiteit van Bluetech Engineering?; Waarom hebben onze medewerkers juist gekozen voor onze club?; Waar zitten de verschillen ten opzichte van andere partijen?  

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat toen Niels mij belde en aangaf dat ik sprak met mijn collega Niels, ik even moest ‘schakelen’ want ik had Niels nog niet in levende lijve mogen ontmoeten. Niels belde mij met de vraag of ik hem wilde helpen bij het schrijven van een artikel over zijn ervaring met Bluetech Engineering. Als nieuwsgierige marketeer was mijn eerste vraag natuurlijk waarom hij dat wilde? Juist dat antwoord zorgde bij mij voor kippenvel…

Niels, hoe ben je bij Bluetech Engineering terecht gekomen?

Nadat ik bij mijn vorige werkgever met een reorganisatie te maken kreeg, werd ik overspoeld door partijen en stond mijn telefoon roodgloeiend. Ik realiseerde mij dat ik als schaarste (elektro) techneut in een luxe positie zat en ik keuzes kon maken. Vervolgens heb ik 2 bedrijven bestempeld als ‘super interessant’. De reden waarom ik uiteindelijk voor Bluetech Engineering heb gekozen ligt enerzijds in het feit dat ze enorm enthousiast, eerlijk en open waren naar mij. Daarnaast kon ik bij Bluetech Engineering een BIM REVIT opleiding volgen wat volledig in mijn ambitie past. Inmiddels heb ik een aantal BIM trainingen achter de rug en werk ik steeds beter met Revit en Stabicad in de combinatie! 

Één van mijn eerste brandende vragen was: hoe onderscheid Bluetech Engineering zich? hoe kijk jij daar tegenaan?

Bluetech Engineering kiest voor een heel mensgerichte aanpak, luistert naar de medewerkers en de organisatie voelt warm en familiair. Ze handelen je niet af met een standaard mailtje maar bellen je persoonlijk op. Die persoonlijke aandacht komt ook naar voren wanneer je gewoon aan het werk bent. Ze zijn betrokken bij mijn carrière stappen, bieden cursussen en trainingen op maat, en steunen je ook nog eens privé waar nodig. Zo sluit mijn werk nu goed aan op mijn privéleven, waarin ik drie kinderen opvoed en heb ik een familievriendelijke carrière bij Bluetech Engineering. 

Wat maakt jouw ervaring zo bijzonder dat je er zelf een artikel over wilde schrijven?

Ik werk nu bijna een jaar voor Bluetech Engineering en alles wat in de sollicitatie periode is afgesproken, is daadwerkelijk nagekomen. Ik werk inmiddels met BIM REVIT wat geweldig is om mee te werken en alles lijkt op zijn plaats te vallen. Ik ga elke ochtend met veel plezier en fluitend naar mijn werk. De inzet van 3 partijen (opdrachtgever, ikzelf en Bluetech Engineering) resulteert in volledige tevredenheid waardoor ik mij 100% kan en zal blijven inzetten. Ik ben van mening dat wanneer je goed behandelt wordt door een werkgever, je dit ook mag uitspreken en meegeven aan anderen.

Hetgeen wat Niels aangaf aan de telefoon over ons als organisatie gaf mij de bevestiging dat we goed bezig zijn. Het kippenvel moment voor mij zat met name in het feit dat iemand zo tevreden en gelukkig is in combinatie met de bevestiging dat wie we willen zijn (als organisatie) dan op deze manier bevestigt wordt. Ik kijk uit naar meerdere ‘kippenvel’ momenten en dank Niels voor zijn oprechtheid en medewerking. 

Ervaren professionals bij Bluetech Engineering

Je loopt al een jaar of drie tot vijf mee in ons mooie vakgebied. Je werkt mee aan projecten als ervaren werkvoorbereider, engineer, projectleider of BIM-modelleur. Maar toch zit er een steentje in je schoen. Je merkt dat jij als persoon niet centraal staat in de organisatie waar je werkt. Er wordt weinig in je geïnvesteerd en er is geen zicht op verbetering. ‘Is dit het dan?’ Je hoort uit je netwerk over Bluetech Engineering.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.