Dennis van Weeghel: New Amsterdam Court House (NACH)

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Aan de Amsterdamse Zuidas wordt hard gewerkt. Niet alleen in de vele kantoren die het gebied rijk is, maar ook in de buitenlucht. Er wordt hard gewerkt aan het realiseren en bouwen van een nieuw gebouw waar de Amsterdamse rechtbank zich zal gaan vestigen. Het huidige gebouw is namelijk sterk verouderd en dus aan vervanging toe.

Opdrachtgever

Het consortium New Amsterdam Court House (NACH) is uitgekozen voor deze publiek-private samenwerking. NACH is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital, Heijmans, Facilicom, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw gezag uitstraalt, maar dat het gebouw ook vooral functioneel en kwalitatief goed is. Het zal namelijk zo’n 1.000 rechtbankmedewerkers moeten huisvesten. En dat is niet niks!

Onze mensen

Ook Bluetech collega Dennis van Weeghel draait mee op dit project. Dat doet hij als werkvoorbereider en testmanager in dienst van Trigion, dat binnen NACH verantwoordelijk is voor het ontwerp, de realisatie en de oplevering van brand- en beveiligingssystemen. “Tijdens de ontwerpfase ben ik verantwoordelijk geweest voor het documentbeheer, de tekeningenlijsten, het controleren van de tekeningen en het opstellen van de kabellijsten. Daarnaast zorg ik ervoor dat de ontwerp- en uitvoeringsdocumenten op juiste wijze op SharePoint worden geplaatst”, vertelt Dennis. “De afgelopen periode heb ik de keuringen, controles en checklists in BIM2Field voorbereid zodat we tijdens de uitvoering optimaal met tijd om kunnen gaan. Mijn ervaring bij voorgaande projecten om op deze wijze te werken is positief. De uitvoering is altijd voorzien van de juiste tekeningen en daarnaast worden problemen en afwijkingen overzichtelijk zodat ze snel kunnen worden opgelost.”

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project, de specifieke werkzaamheden of wil je ook samen met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.