Edwin van Soomeren: BIM Modelleur Elektrotechniek

Projecten & ervaringen van Bluetechers

Op het Science Park van Utrecht, wordt door MEET RIVM CBG B.V. gebouwd aan de nieuwe huisvesting voor VWS/RIVM en CBG. De 4 betonnen kernen van elk bijna 80 meter hoog, bestaande uit 5000 kubieke meter beton en 650 ton wapeningsstaal staan al overeind. Nadat de verdiepingsvloeren zijn gestort worden nu de prefab gevelelementen en de tweede huidgevel geplaatst. De skyline van Utrecht verandert per dag!

Onze Mensen

Ook collega Edwin van Soomeren levert een bijdrage aan het proces. “Van  modelleren, het maken van schema’s tot ontwerpen, ik doe het hier allemaal. Edwin heeft veel ervaring als engineer en als werkvoorbereider. De afgelopen jaren heeft hij zichzelf verder ontwikkeld tot BIM Modelleur. Binnen Bluetech Engineering heeft hij hiervoor intern cursussen gevolgd, BIM kennisavonden bezocht en kan hij terugvallen op zijn interne BIM coach. Deze kan hem ondersteunen bij vragen of onduidelijkheden. Het werkt ook heel prettig dat bij MEET RIVM iedereen die aan het project werkt in de bouwkeet zit, hierdoor zijn er korte lijnen en blijven vragen niet lang liggen. Daarnaast zie je naast de keet zo’n groot project elke dag verder ontwikkelen. Wat een gave, unieke ervaring is!     

Opdrachtgever

Het nieuwe gebouw van het RIVM wordt gebouwd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Rijksvastgoedbedrijf. Medio 2021 zal het gebouw gereed zijn en zullen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.

Techniek

Het nieuwe RIVM/CBG-gebouw voldoet voor 94 procent aan de duurzame kenmerken van BREEAM. In 2015 werd daarom het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat toegekend. Het nieuwe gebouw is duurzaam in vele facetten. Het gebouw is toekomstbestendig door zijn onder andere: robuuste constructieve opzet, kolomvrije werkgebieden, ruime verdiepingshoogte, flexibele invulling, capaciteit in verticale transportvoorzieningen en gekozen installatietechnische systemen, opwekking en apparatuur. De koeling en verwarming van het gebouw is energieneutraal, waarbij de benodigde energie zoveel mogelijk lokaal op duurzame wijze wordt opgewekt. Zo veroorzaken de koeling, verwarming en verlichting geen CO2-uitstoot. Verder is er aandacht voor een comfortabel binnenklimaat, flexibiliteit, waterverbruik, uitzicht, daglichttoetreding en toegankelijkheid. Ook aan openbaar vervoer, vervoersplannen, parkeerbeleid en alternatieven voor autogebruik is gedacht.

 • ca. 70.000 m2 vloeroppervlak, exclusief parkeren en stalling waarvan ca. 17.000 m2 laboratoria
 • werkplekken voor ca. 2200 medewerkers
 • een 80 meter hoog gebouw van 18 verdiepingen
 • per verdieping ca. 144 werkplekken, 19 informele overlegruimten
 • 40 laboratoria
 • 2 meetvelden (begane grond en dak)
 • 1 mobiel Chemisch Biologisch laboratorium
 • 1 grand café, 1 restaurant en een sportruimte
 • 24 vergaderzalen en 5 ontmoetingspleinen
 • stalling voor 850 fietsen en 25 motoren
 • 48 parkeerplaatsen voor bedrijfsauto’s

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project, de specifieke werkzaamheden of wil je ook samen met Bluetech Engineering op zoek naar een uitdaging als deze? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.