Werken als BIM Modelleur-W op Schiphol

Projecten & ervaringen van Bluetechers

“Ik werk met meerdere elementen en mag soms de bouw op om te kijken hoe het wordt.”

We ontmoeten Jos Burger bij Schiphol. Hij deelt zijn reis binnen techniek en zijn passie voor de branche.

Van Werktuigbouwkunde naar Installatietechniek

“Na mijn MAVO was ik nog zoekende,” begint Jos zijn verhaal. “Een vriend koos voor werktuigbouwkunde, wat me interessant leek. Zo werd ik tekenaar.” Zijn eerste stappen in de techniek werden gezet aan de tekentafel, een tijd waarin alles nog met de hand werd gedaan.

“Ik begon aan de tekentafel en toen ging alles nog met de hand,” herinnert Jos zich. “Daarna kwam AutoCAD en Stabicad, op toentertijd een hele snelle computer. Ik ben eigenlijk een beetje meegegroeid met de evolutie van de programma’s.” Zijn passie voor tekenen ontwikkelde zich tot een veelzijdige expertise, die hem uiteindelijk naar het vakgebied BIM leidde.

Het werk als BIM Modelleur-W

Zijn keuze voor BIM Modelleur-W boven Engineer verrast wellicht. “BIM-modelleur-W vind ik veelzijdiger,” verklaart Jos. “Ik werk met meerdere elementen en mag soms de bouw op om te kijken hoe het wordt.” Zijn functie biedt hem de kans om niet alleen achter de computer te zitten maar ook de tastbare resultaten van zijn werk op locatie te zien.

De overstap naar Bluetech Engineering

De overstap naar Bluetech Engineering was onverwacht. Tijdens een informele koffieafspraak met een oud-collega, nu bij Bluetech, werd Jos verrast met een contractaanbod. “Ik had helemaal niet de intentie om te solliciteren,” lacht Jos, “maar zo is het gegaan en ik heb er geen seconde spijt van gehad sindsdien.”

Bij Bluetech voelt hij zich thuis. “Je bent geen nummer, maar gewoon een mens,” benadrukt Jos. “Dat is de meerwaarde aan Bluetech.” Het persoonlijke karakter van Bluetech, waarbij problemen direct worden opgelost, is voor hem een duidelijke meerwaarde.

Werken bij een Interim projectenbureau

Werken bij een bureau voor interim professionals bevalt hem goed. “De afwisseling is leuk,” zegt Jos. “Je ziet van alles. Ik heb opdrachten van 3 maanden gehad, maar ook een opdracht waar ik bijna 4 jaar heb gezeten.” Momenteel bevindt hij zich op Schiphol voor BAM, waar hij al positieve feedback heeft ontvangen en trots op is.

In de dynamiek van technologische ontwikkeling gelooft Jos in de baangarantie van de techniek. “Er zal altijd baangarantie zijn in de techniek,” deelt hij overtuigd, “omdat je gewoon onmisbaar bent.”

We zijn benieuwd naar de volgende hoofdstukken in Jos zijn carrière als BIM Modelleur. Vol techniek en innovatie.

Jouw droombaan nog niet gevonden?

Zoek op bijvoorbeeld de gewenste functietitel, opleiding of sector.
Of neem contact met ons op.